Acoperisul este foarte important pentru o cladire. Rolul sau practic este incontestabil, un acoperis din tigla metalica de calitate avand capacitatea de a influenta in mod direct rezistenta si durabilitatea unei cladiri. Dar acoperisul nu este important doar din punct de vedere practic, ci la fel de important este si din punct de vedere al designului.

Practic, acoperisul din tigla metalica reprezinta o parte destul de mare a unei constructii. De aceea poate influenta foarte mult aspectul cladirii, atat in mod pozitiv cat si in mod negativ. Astfel, atunci cand iti alegi acoperisul pentru casa, va trebui sa te gandesti si la designul intregii cladiri.

Iti doresti o casa care sa arata conform visurilor tale, nu? Sa privesti mereu la ea cu mandrie si cu incantare. Iata de ce nu ar trebui sa ignori partea de design atunci cand iti cumperi acoperisul.

Dilema pe care o intalnim deseori in randul celor care isi cauta materiale pentru acoperis este legata de culoarea pe care ar trebui sa o aleaga. De aceea am decis sa facem un articol despre cum se alege culoarea acoperisului astfel incat rezultatul final sa fie cat mai satisfacator.

Tigla metalica – disponibila in foarte multe variante

Unul dintre principalele motive pentru care ar trebui sa optezi pentru tigla metalica este faptul ca este disponibila in foarte multe variante de culoare. Pe langa acest fapt, este un material rezistent, durabil si totodata are foarte mult potential din punct de vedere al designului.

Consulta-te cu specialistii PeAcoperis.ro

Daca vei veni sa soliciti o oferta la PeAcoperis.ro, atunci vei beneficia de tot suportul nostru pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere. Avem o experienta foarte larga in domeniul acoperisurilor asa ca te putem ajuta cu sfaturi foarte pretioase pentru a face o alegere cat mai inspirata.

Este importanta si structura acoperisului. Daca aceasta este una simpla, atunci poti opta pentru foarte multe nuante. Daca este vorba insa despre un acoperis complex, de exemplu in mai multe ape, atunci ar trebui sa alegi o nuanta cat mai calda.

In cazul in care locuinta este una veche si doreste sa pastreze stilul traditional, atunci ar trebui sa optezi pentru o culoare cat mai clasica.

Si dimensiunile cladirii sunt importante pentru alegerea culorii pentru acoperis. Pentru cladirile mari sunt mai potrivite acoperisurile in nuante deschise, in timp ce cladirilor mici li se potrivesc nuantele ceva mai inchise.

Eficienta energetica

Eficienta energetica este un detaliu esential pentru fiecare locuinta, iar aceasta ar trebui sa reprezinte un criteriu si atunci cand alegi culoarea acoperisului din tigla metalica. Practic, culorile deschise ale tiglei metalice vor reflecta caldura soarelui si sunt folosite de regula in zonele calduroase, in timp ce culorile inchise merg mai bine in zonele cu climat rece.

Acoperisurile din cartier

Nu toate persoanele isi propun ca locuinta lor sa iasa in evidenta, insa indiferent care ar fi preferintele tale, va trebui sa te raportezi si la culorile caselor din vecini. De aceea, ar trebui sa alegi o culoare care sa se potriveasca cu intregul peisaj, automat si cu nuantele celorlalte acoperisuri, astfel incat locuinta ta sa nu fie o pata inestetica pentru intregul cartier.

In final, mai putem recomanda doar ca acoperisul din tigla metalica sa fie achizitionat impreuna cu toate accesoriile necesare, sa faca parte din acelasi set, astfel incat sa aiba aceeasi nuanta si sa se obtina armonia dorita.

Call Now ButtonSunati-Masuratori Gratuite !