M-am tot gandit la acest articol cum sa-l fac pe intelesul tuturor. Aceasta idee mi-a venit în momentul in care am realizat care este comportamentul clientului în faza de alegere a sistemului pentru acoperis.

–                 Cat costa bucata de tabla pentru acoperis?

–                 Cat costa metrul patrat?

–                 Mai ieftin de atat? Am gasit si mai ieftin de atat!

Acestea  sunt cele mai des intalnite fraze pe care le aud atunci cand un potential client este interesat de un sistem invelitoare pentru acoperis, din tabla tip tigla.

Le voi argumenta pe rand:

      Cat costa bucata de tabla pentru acoperis?

Bine de retinut este faptul ca sistemul de invelitoare tabla tip tigla pentru acoperia are un avantaj: dimensiunile unei bucati de tigla metalica variaza de la 0,08 m si în functie de mijlocul de transport poate ajunge si la 11 m lungime o singura foaie de tabla. Dimensiunile foilor de tigla metalica se calculeaza in asa fel incat pierderile sa fie minime, adica sa se taie cat mai puțin sau chiar deloc din ele. Pe latime, in functie de producatorul si modelul tiglei ales ele variaza de la 1 m pana la 1.21 m. Fiecare producator de tigla metalica avand profilul modului de tabla diferit.

In concluzie “tabla pentru acoperis“ nu se vinde la bucata ci se vinde la metru patrat de tabla.

  Cat costa metrul patrat?

Este probabil cea mai des intalnita intrebare, pentru cei care sunt în domeniu. Este intrebarea care de multe ori omoara posibiltatea de informare corecta. Este întrebarea care sta pe buzele clientului inca de cand intra în showroom. Probabil este cea mai inselatoare intrebare pentru a lua o decizie corecta in ceea ce priveste raportul pret-calitate. Procentual valoarea tiglei metalice intr-o oferta completa care sa cuprinda toate elementele necesare unui acoperis este de aproximativ 45%- 50%, restul reprezentand elementele și accesoriile necesare. Da, elementele si accesoriile sunt din punct de vedere al costurilor, cel putin egale cu valoarea tiglei metalice sau chiar si mai scumpe, in functie de complexitatea acoperisului. Ce înseamnă asta? Inseamna ca atunci când pui întrebarea cât costă metrul pătrat nu afli mare lucru. Iar pe deasupra mai există și situația în care pentru un marketing bun se pune un preț mic pe metrul pătrat de tablă și un preț exagerat pe accesorii. De ce se procedează așa? Pentru că un acoperiș nu se poate monta fără accesorii. Nu poți monta tabla dacă nu ai cel puțin șuruburi, apa sigur îți va intra în casă dacă nu ai cel puțin coame, iar vântul îți va intra pe sub tablă dacă nu ai laterale. Fiecare element este gândit pentru a evita neplăcerile viitoare. Costul pe metru pătrat de tablă nu este suficient pentru a avea imaginea finală despre ofertă .

În concluzie, întrebarea corectă este “Cam la ce medie de preț se ajunge pe metru pătrat de tablă, cu tot cu accesorii și montaj?“, DAR această întrebare poate să apară numai după ce s-a făcut o măsurătoare a acoperișului sau pe baza unui plan al imobilului pus la dispoziție. Există zeci de mii de modele și configurații de acoperiș. Nu este suficient să știi suprafața la sol de amprentă ca să intuiești costul pentru sistemul de învelitoare, pentru că acoperișul poate lua diverse forme cu diverse dimensiuni. Atunci când există o schiță corectă se poate face un calcul clar. Pentru sistemul de învelitoare fără o schiță sunt doar presupuneri mai realiste sau mai puțin realiste.

–       Mai ieftin de atât? Am găsit și mai ieftin de atât!

–       Felicitări, ai trecut la următoarea etapă a procesului de alegere a sistemului de învelitoare pentru acoperiș. Spun asta pentru că dacă ai cuvintele astea pe buze: “Mai ieftin de atât? Am găsit și mai ieftin de atât!“ înseamnă că ai avut răbdarea să asculți și probabil ai pus la dispoziție un plan sau s-a făcut o măsurătoare, ceea ce este foarte bine pentru că nu te-ai cramponat de prima întrebare: “Cât costă metrul pătrat?“. Aici intervine bătălia prețurilor! “Ieftin , ieftin și mai ieftin“ cam așa sună multe din discuțiile purtate cu potențialii clienți. Oamenii cred că se poate mai ieftin și cu siguranță și mai bun. Adică ieftin și bun! … așa ceva este puțin probabil să fie și adevărat, cel puțin în domeniul sistemelor de învelitoare pentru acoperiș în alte situații de genul : “Ieftin și bun este mersul pe jos!“, dar cu siguranță un acoperiș “ieftin“ vine la pachet și cu probleme. Înainte de a face afirmația asta: “Mai ieftin de atât?” sau “Am găsit și mai ieftin de atât!“ ar fi indicat să încerci să înțelegi oferta făcută. Simpla comparație de preț între două oferte făcute de distribuitori diferiți nu este tocmai sănătoasă. În rimul rând, trebuie să ai două oferte detaliate pe produse, ce conține fiecare ofertă în parte și cantitatea de produse. Atunci când ai cele două sau trei oferte ar fi bine să fii atent la următoarele detalii:

–       să vezi câți metri de tablă are fiecare, dacă elementele corespund și coincid ca și număr, iar calitatea accesoriilor să fie respectată pe ambele oferte. Doar așa se poate face o comparație corectă. Dacă vei face asta vei avea surpriza să vezi că ofertele de cele mai multe ori diferă în funcție de cantitate cât și de calitate. Vei găsi diferențe de cantitate de țiglă metalică, lipsa unor anumite elemente de etanșare, diferențe de calitate ale produselor. De exemplu, pe o ofertă vei găsi cantități necesare și pe altă ofertă vei găsi cantitați exagerate. De ce mai multe ori oamenii sar de etapă de comparație corectă, pentru că stau la adăpostul zicalei: “pe mine nu mă mai interesează, eu am vorbit că vreau tablă cu totul!” Nu mă mai interesează dacă mai trebuie ceva! Să aducă, eu nu mai plătesc nimic!“. Din propria experiență, eu spun să nu pe bazezi prea mult pe asta pentru că vei fi surprins să îți dai seama că singurul care are de suferit ești tu. Nu cel care a vândut va sta fără acoperiș complet terminat, nu el va fi afectat de vreo eventuală ploaie sau de lipsă unor elemete estetice și nici nu va fi afectat de eventuală lipsă de parazăpezilor. Sigurul care va avea de tras ești tu. Și ce vei face? Vei cumpăra elementele necesare! Ce înseamnă asta? Că ofertă inițială nu a fost tocmai cea mai ieftină.

Concluzia este că trebuie obligatoriu să faci o comparație corectă a ofertelor pe care le ai, iar în urma analizei corecte în cantitate și calitate, să iei o decizie care ți se pare potrivită pentru nevoia ta. Nu fi ghidat de prețul scăzut.

Alegerea sistemul de învelitoare nu este o alegere care să se bazeze pe criteriul cel mai ieftin este cel mai bun. Alege tabla tip țiglă pentru acoperișul tău în cunoștință de cauză. Dacă nu te pricepi apelează la profesioniști pentru a putea primi cele mai bune sfaturi pentru acoperișul tău.

Call Now ButtonSunati-Masuratori Gratuite !