Sfaturi pentru intretinerea acoperisului din tigla metalica

Acoperisul din tigla metalica nu este foarte pretentios asadar necesita eforturi minime de intretinere.

Potrivit specialistilor de la peacoperis.ro, verificarea acestuia ar trebui sa se efectueze de cel putin doua ori pe an, fiind recomandat ca acest proces sa se realizeze indeosebi inainte de inceperea anotimpului rece.

Dupa o verificare atenta si minutioasa o sa observati anumite probleme la interior (infiltratii), fie la exterior (elemente de racord avariate, profile deteriorate).  Acestea constituie semne care pot indica faptul ca acoperisul casei va avea nevoie de reparatii, sau chiar va trebui sa inlocuiti vechiul sistem de invelitoare cu unul noul.

Pentru a afla cat te costa acoperisul din tigla metalica puteti folosi calculatorul pentru acoperis.

 

Cum se curata acoperisul din tigla metalica

Acoperisul din tigla metalica isi va pastra aspectul curat datorita precipitatilor, dar, cu toate acestea, este recomandat ca in fiecare an sa fie curatat de eventuale depuneri de frunze sau alte impuritati.

De asemenea, o grija sporita ar trebui acordata si sistemului de jgheaburi si burlane. Daca acestea sunt blocate din cauza ghetii sau a frunzelor uscate, poate aparea coroziunea.

Suprafetele trebuie curatate cu o perie moale si cu apa sub presiune, iar impuritatiile din zonele afectate grav de murdarie pot fi indepartate cu ajutorul detergentilor auto ecologici. Clatirea ar trebui realizata de la coama acoperislui catre jgheaburi, dupa ce detergentul si-a facut efectul timp de cateva minute.

Atentie: Utilizarea solutiilor de spalare nepotrivite sau utilizarea in exces a solutiilor de curatare pot distruge stratul de acoperire.

Sfaturi de urmat pentru ca procesul de intretinerea acoperisului din tigla metalica sa se realizeze cu usurinta:

1. Intretinerea acoperisului din tigla metalica este o activitate necesara indiferent de anotimp

Ar trebui sa nu sarim peste aceasta etapa, intrucat lucrarile de mentenanta trebuie realizate in mod constant pentru acoperisul din tigla metalica. Trebuie sa fim atenti la frunzele care se strang toamna in jgheaburi, la zapada care se depune iarna, la burlanele astupate…

2. Materialele alese trebuie sa fie de calitate

Lemnul pentru sarpanta, spre exemplu , nu trebuie sa aiba urme de mucegai, ci trebuie sa fie perfect uscat. De asemenea, optati pentru elemente de tinichigerie confectionate din aceeasi materie prima precum panourile de tigla metalica. Pentru un acoperis din tigla metalica de catalitate superioara ne puteti contacta la 0765 635 787 sau contact@peacoperis.ro

3.Un alt factor important este mana de lucru

Apelati la profesionisti care sa monteze corect acoperisul din tigla metalica. De astfel, daca sistemul de invelitoare nu este montat in mod corespunzator, veti avea nevoie de noi investitii prinvind intretinerea sa, iar de cele mai multe ori acestea pot fi costisitoare. Siguranta acoperisului va fi conferita de accesoriile care asigura ermetizarea – folii anticondens, coame, dolii, borduri fronton, racorduri la calcan, suruburi, etc. Pentru montarea acoperisului din tigla metalica puteti apela la profesionisti peacoperis.ro ne puteti gasi la: 0765 635 787 sau contact@peacoperis.ro

4. Atentie sporita la infiltratii

Daca ne confruntam cu astfel de probleme, nu trebuie lasat nimic la voia intamplarii pentru ca, in timp, problemele se vor agrava. Prin urmare, trebuie sa gasim sursa infiltratiilor si apoi sa efectuam reparatiile necesare.

Call Now ButtonSunati-Masuratori Gratuite !