Ce fel de tigla sa alegi pentru acoperis, tigla metalica sau tigla ceramica?

Cu siguranta, inante sa te apuci sa iti construiesti casa sau cand iti planificai schimbarea invelitorii vechi, ai trecut prin provocarea alegerii sistemului de invelitoare pe care il vei folosi pentru constructia acoperisului, tigla metalica sau tigla ceramica?

Arhitectul recomanda utilizarea anumitor produse in functie de tipul de proiect ales. Prietenii iti recomanda produsul folosit de ei. Auzi tot felul de idei si pareri de la specialisti, mai mult sau mai putin, in acoperisuri.

Asadar, cei care aleg materialele de construcție trebuie sa se gandeasca în primul rand atat la calitatea materiei prime, cat și la cea a lucrarii. In al doilea rand, ar trebui sa aiba in vedere atribute precum siguranta si durabilitatea, mai ales ca este vorba despre sistemul de invelitoare al casei.

Iata care sunt principalele avantaje si motivele pentru care sa alegi tigla metalica de la peacoperis.ro în detrimentul celei ceramice:

Greutatea. In comparatie cu tigla ceramica care este o invelitoare grea (35-65 kg/metru patrat), tigla metalica este mult mai usoara (are aproximativ 4,5 kg/metru patrat);
Montarea. Instalarea tiglei metalice peacoperis presupune realizarea unei structuri ce poate fi facuta cu usurinta, in timp ce in cazul tiglei ceramice este nevoie de o proiectarea unei structuri de lemn a acoperisului, dimensionata pe masura.
Tigla metalică de la peacoperis.ro se poate monta mult mai ușor în comparație cu tigla metalica si poate fi utilizata si in cazul suprafetelor cilindrice.

De altfel, fixarea se poate realiza rapid, cu șuruburi autofiletante pe structura de sipci si contrasipci din lemn, iar sistemul de învelitoare este etans.

Eficienta. Tigla metalica este prevazuta cu un sistem de prindere eficient care facilitează montarea pe sarpante cu capacitati portante mai mici. In acest fel, costurile privind structura de rezistenta se vor diminua semnificativ.
Pentru a monta aceasta invelitoare sunt necesare diverse accesorii precum sorturi de streasina, borduri fronton, coame si alte elemente în functie de forma acoperisului.

In cazul tiglei ceramice, montajul este mult mai complicat, aceasta se monteaza pe sipci, iar structura de susținere a tiglelor ar trebui să fie realizata intr-un mod mai riguros. De asemenea, atunci cand instalati acoperisul, nu ar trebui sa uitati de accesoriile necesare montarii, precum tiglele de coamă (muchie), elementele de aerisire sau cele de fixare.

Garantie extinsa. Acoperisurile din tigla metalica pot avea o durabilitate extinsa – intre 40 și 70 de ani, in functie de materialele utilizate. Aceasta perioada este mult mai mare decat cea a tiglei traditionale, care rezista intre 10 si 20 de ani.
Tigla metalica rezista conditiilor aprige ale vremii si este usor de intretinut. In plus, producatorii ofera si protectie anti-coroziva pentru tigla metalica si garantii de mentinere a culorii de pana la 20 de ani.

Preturi mai mici. Pe langa costurile materialelor, se adauga si manopera pentru instalarea panourilor din tigla ceramica, iar mana de lucru este mai scumpa in general deoarece necesita mai multe resurse de energie.
Altfel spus un montaj din tigla metalica are un pret mult mai accesibil decat unul din tigla ceramica.

Intretinere. Un alt avantaj al sistemului de invelitoare confectionat din tigla metalica de la peacoperis.ro consta în cheltuielile reduse pe care le presupune din punct de vedere al intretinerii, comparativ cu tigla ceramica.
Asta deoarece tigla metalica isi pastreaza aspectul intact timp indelungat, nu rugineste si nu formeaza muschi precum tigla ceramica. In conditii extreme (de pilda, in cazul unei grindini), tiglele din ceramica se pot sparge, ceea ce poate duce la cheltuieli suplimentare, deoarece acestea ar trebui inlocuite. Un acoperis din tigla metalica este mult mai rezistent si va fereste de astfel de neplaceri.

Rezistenta la intemperii. Un alt motiv pentru care specialistii in domeniu recomanda montarea unui acoperis din tigla metalica consta in modul de evacuare al apei de ploaie.
Tigla din ceramica evacueaza mult mai lent precipitatiile si se poate deteriora, in timp ce tigla metalica de la peacoperis este, practica, impermeabila la apa si la zapada.

Acest sistem de invelitoare este rezistent la conditiile vitrege ale vremii, datorita modului în care este construit, din placi care se cupleaza, precum si datorita suprafetei sale tari si alunecoase. Prin urmare, rezistenta la intemperii (ploi, grindina ciclurile repetate de inghet/dezghet, vanturi puternice) constituie unul dintre atributele principale ale calitatii pe care le acopera invelitoarea din tigla metalica.

Adaptabilitate la stilul arhitectural. In general, constructiile cu arhitectura moderna sunt acoperite cu tigla metalica, in timp ce pentru stilurile arhitectonice clasice se foloseste tigla ceramica.
In zilele noastre, tigla metalica este versatila, avand posibilitatea de a se adapta oricarui tip de constructii – rustica, clasica sau contemporana. Acest tip de învelitoare este ideal atat pentru lucrarile de restaurare, cat si pentru executia constructiilor noi. Spre deosebire de aceasta, tigla ceramica nu poate fi adapta tuturor stilurilor arhitecturale.

Termorezistenta. Tigla metalica peacoperis.ro este un sistem de invelitoare potrivit si pentru locuintele care au mansarde. Acoperisurile montate astfel formeaza un strat de ventilatie dinspre streasina spre coama, benefic zonelor amenajate imediat sub acoperis (cu alte cuvinte, mansardei).
Cele mai recente studii efectuate au aratat faptul ca acoperisurile din tigla metalica pot reduce costurile cu racirea cu pana la 25%.

De altfel, specialistii considera ca tigla metalica peacoperis.ro este o invelitoare eficienta pentru acoperis deoarece reflecta caldura solara, demonstrandu-si eficienta din punct de vedere energetic in nenumarate randuri.

In ultimii ani, evolutia pietei privind optiunile clientilor pentru acoperirea caselor este ascendentă în favoarea tiglei metalice, astfel ca, la acest moment aproximativ 65% din piata sistemelor de acoperis sunt metalice, 13% sunt reprezentate de tiglă ceramica iar restul de 22% de alte tipuri de invelitori.

Pentru a afla cat te costa acoperisul tau poti sa folosesti calculator peacoperis

Ne puteti contacta pe email: contact@peacoperis.ro

Ne puteti contacta telefonic/whatsapp: 04 0765 635 787

 

Call Now ButtonSunati-Masuratori Gratuite !